ANNONS

NYHETER

Medelpensionen steg till 2 100 euro

Finländarnas genomsnittliga månadspension fortsatte att öka i fjol. År 2024 betalades sammanlagt 39,1 miljarder euro i arbetspensioner och FPA-pensioner.Läs mera »
27.03.2025 kl. 12:26

Över hälften av pensionärerna upplever att pensionen inte räcker till

Andelen som anser att pensionen är otillräcklig har tydligt ökat på ett år. Cirka 52 procent anser att deras pension inte räcker, jämfört med 44 procent året innan. Uppgifterna framgår av en enkätundersökning från arbetspensionsbolaget Ilmarinen.Läs mera »
07.02.2025 kl. 15:41

24 000 utlandspensionärer förlorar sin folkpension

Utbetalningen av folkpensioner till utlandet upphör i februari när den nyligen godkända lagen träder i kraft. Undantag görs för Australien, Chile, Israel, Kanada och USA där utbetalningarna fortsätter.Läs mera »
13.12.2024 kl. 11:24

Ledare

Hur långt hemifrån ska vi flyttas?

Snart är året 2024 slut och vi börjar på ett 2025 som vi inte vet mycket om. Ändå gäller det att se framtiden an med tillförsikt. Det finns utmaningar som gäller hela befolkningen, men i synnerhet oss seniorer. Hur skall välfärdsområdena klara av att med begränsade resurser ta hand om oss när vi behöver vård och omsorg? Den frågan är det många som ställer.Läs mera »
Ulla-Maj Wideroos
förbundsordförande
23.12.2024 kl. 13:22

E-tidningen

God Tid ges ut som papperstidning och som e-tidning. Om du redan är medlem har du fri tillgång till bägge versionerna av tidningen.

Läs e-tidningen


Läs mer om e-tidningen

Mera God Tid!

GOD TID är Svenska pensionärsförbundets medlemstidning som kommer ut åtta gånger om året både som tryckt, hemburen tidning och som e-tidning. GOD TID når 20.000 medlemmar.

Du får tidningen som medlemsförmån genom att bli medlem i en av våra medlemsföreningar runt om i Svenskfinland. Mellan tidningens utgivningsdagar kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång genom att läsa God Tids webbplats.

 

Intervjuer

Lillan fann nya vänner bland pensionärerna

27.05.2025 kl. 13:05

Föreningar

Mattips från Uffe


Besök Uffes blogg